Terug naar Nieuws

Wandelgroepen in Pekela

Gepubliceerd op:

Pekela Actief start in mei met twee wandelgroepen in Pekela om inwoners op een leuke en gezellige manier te laten bewegen.

Er wordt gewandeld op maandag- en donderdagochtend. Een wandeling duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met koffie of thee. Opgave vooraf is verplicht.

Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord Pekela. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela, met als doel om inwoners van Pekela te laten bewegen. Naast het bewegen is het “alledaagse praatje” minstens zo belangrijk. Vooral in deze tijd is het een goede manier om de weerstand te verhogen en lichamelijk en geestelijk gezond te blijven.

Iedereen kan gratis mee doen

Er wordt gewandeld op de maandag in Nieuwe Pekela en donderdag in Oude Pekela van 9.00 tot 10.00 uur in groepjes van maximaal 4 personen op 1.5 meter afstand. Iedere week wordt er weer een andere route gelopen. De routes zijn ongeveer 4 à 5 kilometer lang en worden in een rustig tempo gelopen zodat iedereen mee kan doen. Deelname aan de wandelgroepen is geheel gratis.

Opzet wandelgroepen

De wandelgroepen starten om 9.00 uur en worden begeleid door Margriet Roelfsema-Bakker en Rita Visser van Fyzigo Fysiotherapie. Daarnaast sluiten ook medewerkers van welzijnsorganisatie De Badde aan.

In Nieuwe Pekela wordt gestart bij sporthal De Spil. 3, 10, 17 en 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni; in Oude Pekela, bij Mfc De Binding op 6, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en op 1 juli.

Opgave en coronamaatregelen

Het vooraf opgeven voor een wandelgroep is verplicht om ervoor te zorgen dat er in groepjes van maximaal 4 personen wordt gewandeld op 1.5 meter afstand. Opgeven kan door uw voor-, achternaam en telefoonnummer door te mailen naar r.beertema@debadde.nl. Hierbij geldt vol is vol.

Blijf op de hoogte van activiteiten

Volg onze Facebook- en Instagrampagina Pekela Actief en blijf op de hoogte van meer nieuws over beweegactiviteiten, sport, cultuur en welzijn in de gemeente Pekela.

15-02-2024

  De kwijtschelding voor afvalstofheffing komt er weer aan. Deze week worden de brieven vanuit Gemeente Pekela weer verstuurd naar de inwoners. Heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier? De Badde organiseert hier inloopmomenten voor.
Lees meer