Terug naar Nieuws

Speciale inloopbijeenkomsten over energietoeslag in De Badde

Gepubliceerd op:
Speciale inloopbijeenkomsten over energietoeslag in De Badde

Bij welzijnsstichting De Badde worden de komende maand drie inloopbijeenkomsten gehouden voor mensen die in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag 2023.

 

De gemeente Pekela is 13 oktober begonnen met de uitkering van de eenmalige energietoeslag van 1300 euro (netto) voor mensen met een kleine beurs. Een deel van de Pekelders krijgt de toeslag automatisch uitgekeerd. Een andere groep moet de toeslag zelf aanvragen. Op de website van de gemeente Pekela onder het kopje ‘Eenmalige energietoeslag’ kun je zien of je in aanmerking komt.

Wil je hulp bij de aanvraag of informatie over de energietoeslag?

Dan kun je terecht bij De Badde aan de H. Hindersstraat 54 in Oude Pekela op de volgende dagen: 
  • 31 oktober      15.00 tot 16.00 uur 
  • 16 november  11.00 tot 12.00 uur  
  • 28 november  16.00 tot 17.00 uur 
 

Voorwaarden

U heeft recht op de energietoeslag van de gemeente als u op 1 juli 2023:  
  • 21 jaar of ouder bent;  
  • in de gemeente woont; en  
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs (geen rijbewijs) of een geldige verblijfsvergunning heeft; en 
  • een laag inkomen heeft. Dit is een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de voor uw situatie geldende bijstandsnorm per maand.  

Foto's

Bekijk ook

15-02-2024

  De kwijtschelding voor afvalstofheffing komt er weer aan. Deze week worden de brieven vanuit Gemeente Pekela weer verstuurd naar de inwoners. Heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier? De Badde organiseert hier inloopmomenten voor.
Lees meer
 
17-01-2024

Het busje naar Kledingbank Maxima

Het Maxima busje rijdt ook in 2024 weer van Oude- en Nieuwe Pekela naar Maxima Veendam en terug. Een uitkomst voor iedereen die in aanmerking komt voor gratis kleding, maar geen vervoer heeft. Reserveer een plek en kom een fijne winter- of zomeroutfit uitkiezen. De bus rijdt eens per 3 weken op dins…
Lees meer
 
09-01-2024

Week van de Lieve Briefjes!

 Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 januari 2024 is het weer de Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander.  De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn rond 10 januari op heel veel verschi…
Lees meer