Terug naar Nieuws

De Buurtschuur

Gepubliceerd op:

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bent u iemand die graag de handen uit de mouwen steekt of liever een kopje koffie komt drinken? Wilt u creatief bezig zijn of bent u altijd in voor een klus? Dan heten we u van harte welkom in De Buurtschuur!

 De Buurtschuur is een initiatief van Cosis en Compaen. Onder De Buurtschuur vallen vier onderdelen:

1) De Klussendienst
Zit u met een klus die u zelf niet kunnen klaren? Omdat u bijvoorbeeld niet de kennis en vaardigheden heeft, beperkte financiële middelen of weinig tot geen netwerk heeft? Meld u bij De Buurtschuur. Samen met u proberen we de klus te klaren.

2) Creatief Café
Heeft u zin om creatief bezig te zijn? Iedere dinsdagmiddag is er het Creatief café, waar iedere maand een andere activiteit of techniek aangeboden wordt.

3) Repair Café
Heeft u iets te repareren zoals een klein huishoudelijk apparaat, een kledingstuk, kleine meubels of speelgoed? Kom langs bij het Repair café. Samen met een vrijwilliger gaan we kijken of reparatie mogelijk is. Want weggooien is zonde!

4) De Inloop
Een ontmoetingsplek waar mensen welkom zijn voor bijvoorbeeld een kopje koffie of thee, een praatje, het lezen van de krant of om een spelletje te doen. Ook worden er af en toe activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er elke maandag een kookclub voor ieder die het leuk vindt om samen te koken en te eten.

Nieuwsgierig? Neem contact op met De Buurtschuur, Mail naar info@debuurtschuurveendam.nl, bel met 06 – 298 193 19 of kijk op de website: www.debuurtschuurveendam.nl

Foto's

Downloads

Bekijk ook

15-02-2024

  De kwijtschelding voor afvalstofheffing komt er weer aan. Deze week worden de brieven vanuit Gemeente Pekela weer verstuurd naar de inwoners. Heeft u hulp nodig bij het invullen van dit formulier? De Badde organiseert hier inloopmomenten voor.
Lees meer
 
17-01-2024

Het busje naar Kledingbank Maxima

Het Maxima busje rijdt ook in 2024 weer van Oude- en Nieuwe Pekela naar Maxima Veendam en terug. Een uitkomst voor iedereen die in aanmerking komt voor gratis kleding, maar geen vervoer heeft. Reserveer een plek en kom een fijne winter- of zomeroutfit uitkiezen. De bus rijdt eens per 3 weken op dins…
Lees meer
 
09-01-2024

Week van de Lieve Briefjes!

 Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 januari 2024 is het weer de Week van de Lieve briefjes. De week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander.  De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn rond 10 januari op heel veel verschi…
Lees meer